Aandoeningen & protocollen

  • Schouderoperatie (Neerplastiek):

In overleg met uw arts heeft u besloten dat u een schouderoperatie, de zogenaamde Neerplastiek zult ondergaan. Deze folder (pdf) geeft u een globaal overzicht van de gang van zaken rond zo’n schouderoperatie.

  • Schouderluxatie:

Deze folder (pdf) geeft u informatie over een schouderluxatie. Schouderluxatie is het ‘uit de kom gaan’ van de bovenarm. Dat betekent dat het bovenarmdeel van het schoudergewricht niet meer op zijn plaats zit in de schouderkom.

  • Frozen Shoulder:

Deze folder (pdf) geeft u informatie over de aandoening frozen shoulder. Frozen shoulder is het vastzitten van de schouder. Deze aandoening kent verschillende fasen. Wat u hieraan kan doen wordt beschreven in de folder.

  • Schouderoperatie (schouderstabilisatie):

In overleg met uw orthopedisch chirurg heeft u besloten dat u een schouderoperatie, de zogenaamde stabilisatieoperatie, zult ondergaan. Deze folder (pdf) geeft u een globaal overzicht van de gang van zaken rond zo’n schouderoperatie.

 

 

 

  • Schouderprothese:

In overleg met uw orthopedisch chirurg heeft u besloten dat u in verband met slijtage een schouderoperatie zult ondergaan. Uw schoudergewricht wordt daarbij geheel vervangen door een prothese. In deze folder (pdf) vindt u informatie over de aandoening, de operatie, uw verblijf in het ziekenhuis en de periode daarna.

Klik voor de protocollen op de onderstaande bijlagen.